مشاوره روانشناسی راحله هنری

به روانشناس چی بگم؟

در جلسه مشاوره به روانشناس چی بگم؟ 11 مورد حیاتی و اصلی که باید گفته شود

شاید این سوال هریک از شما عزیزان باشد ، به روانشناس چی بگم؟ ،روانشناس چی میپرسه؟
ممکن است هرکدام از شما در فکر مراجعه به روانشناس هستید و یا حتی نوبت مشاوره روانشناسی خودتان را تنظیم کرده اید. اما نمی دانید و با خود می گویید در جلسه اول مشاوره به روانشناس چه چیزی بگویم؟ ،چجوری مشکلم رو مطرح کنم؟ از گذشته خودم چجوری تعریف کنم و یا هرسوال دیگری. در این مقاله از بهترین روانشناس تهران شما را راهنمایی خواهیم کرد را در جلسه اول کلیه اطلاعات مفید و حیاتی مورد نیاز روانشناس خودتون را در اختیارش قرار دهید.

 

به روانشناس چه بگویم؟ چجوری مشکلاتم رو بیان کنم؟

کاملا طبیعی است و شما تنها نیستید هرشخصی در اولین مراجعه خود به مشاور روانشناس کمی سردرگم هست و شاید صحبت راجع به خودش کمی برش سخت و اذیت کننده باشد. اما باید این نکته را بدانیم که یکی از مهم ترین عوامل در درمان این است که مشاور ما کلیه اطلاعات مورد نیاز را داشته باشد. بنابراین هرگونه کلی گویی ، پنهان کاری ناشی از خجالت و شرمندگی و یا هرگونه تظاهر باعث دور شدن نتیجه نهایی که رفع مشکل و یا همان درمان شما خواهد بود می شود. پس نکته اول قبل پاسخ به سوال به روانشناس چی بگم این است که با روانشناس خود روراست باشید تا نتیجه نهایی زود تر بدست آید.

 

در اولین جلسه مشاور راجع به چه مواردی صحبت می شود؟

حال آن که راجع به مسئله مهم ینی صداقت و عدم پنهان کاری با روانشناس و اهمیت اون صحبت کرده ایم . می رسیم به این سوال که در جلسه اول چه مواردی را برای روانشناس توضیح دهم. قبلا در مقاله سوال هایی که در جلسه اول مشاوره پرسیده می شود؟ به طور کامل شرح داده ایم. اما امروز از یک جنبه دیگر موارد و چیزهایی که ضروری هستند تا در جلسه اول مشاوره تان با روانشناس یا روان درمانگر خود درمیان بگذارید صحبت خواهیم کرد. در ادامه 11 مورد که می توانید در نظر بگیرید تا بسته به نیاز جلسه مشاوره و یا سوالاتی که روانشناس از شما می کند تا به آن ها پاسخ دهید آورده شده است که به شما کمک می کند تا اطلاعات لازم را در اختیار روانشناس خود قرار دهید

اگر نمیدونی چرا بعضی سوال هارو روانشناس ها جواب نمیدن جوابت هست.

 

به روانشناس چی بگم؟
به روانشناس چی بگم؟ روانشناس چی میپرسه؟

 

انواع روابط فعلی

اولین نکته ای که در معرفی خودتان و شرایط فعلی زندگی تان می توانید به آن ها اشاره بکنید این است که راجع به روابط خود صحبت بکنید. منظور از روابط صرفا روابط عاطفی یا عاشقانه نیست بلکه یکی از انواع روابط روزانه انسان ها است. راجع به روابط تان با خانواده میزان نزدیکی و هم صحبتی با آن ها ، روابط فعلی تان با دوستان و آشنایان و میزان نزدیکی شما با آن ها روابط کاری ، تحصیلی و…. به طور کلی انواع روابط انسانی شما با دیگران در این بخش منظور است و به روانشناس شما کمک می کند تا یک نگاه کلی از نوع و سطح روابط اجتماعی شما ، درون گرا و برون گرا بودن شما را متوجه شود.

 

چالش های زندگی

دومین موردی که می توانید در جلسات مشاوره با روانشناس خود مطرح کنید این است که راجع به چالش های خود صحبت کنید. راجع به دغدغه های این روز های اخیر تان . برنامه های تان برای آینده . به طور کلی هر نکته و اتفاقی که مانع رسید شما به اهداف و خواسته ها تان شده است و یا مسیر رسید شما به آن ها را مسدود کرده است را می توانید در این بخش توضیح کامل دهید. این سبب می شود تا روانشناس هرچه بیشتر با شرایط فعلی شما آشنا شده و شما را بتواند راهنمایی کند. این بسیار مهم است که مشاور شما از نگرانی ها و موارد استرس زا شما مطلع شود و بتواند آن ها را در زمان راهنمایی مشورت دادن در نظر بگیرد. پس اگر با خودتان می گویید به روانشناس چی بگم؟ تا این جا دو مورد را مواردی که باید راجع به آن ها صحبت کنید را مطرح کرده ایم.

 

نگرانی و بی اطلاعی از نحوه درمان

همانطور که هرکس راجع به حرفه و شغل خودش اطلاعات کافی دارد اما راجع به یک شغل و حرفه دیگر نه. روانشناسی هم از این قاعده مستثنی نیست. ینی چی؟ ینی آن که کاملا طبیعی است که شما ندانید در ادامه روند جلسات مشاوره چه اتفاقاتی قرار است بیفتد. روانشناس شما چه نقشه راهی را برای درمان شما در نظر گرفته است و همین موضوع باعث می شود که سردرگم و گیج شوید و همین امر هم موجب اضطراب و گاها نا امیدی شما از درمان شود ، بنابراین توصیه می کنیم راجع به روند درمان هرسوالی دارید در جلسه اول مشاوره از مشاور روانشناس خود بپرسید.

 

چرا به مشاوره آمده ام؟

این سوال کاملا واضح و بدیهی است که حتی اگر پرسیده نشود هم کاملا مشخص است که شما می بایست به آن پاسخ دهید. در کدام بخش از زندگی به مشکل خودرده اید. در کدام بخش از عواطف و احساسات دچار ضعف هستید. به طور کلی در چه زمینه ای نیاز به کمک یک روانشناس یا مشاور احتیاج دارید . این را به طور کاملا واضح و بدون هیچگونه خجالتی به روانشناس بگوید. این نکته را بدانید هرچقدر صادق تر و سریح تر باشید به خودتان کمک کرده اید و به نتیجه نهایی دلخواه نزدیک تر شده اید.

 

به روانشناس چی بگم؟
به روانشناس چی بگم؟ روانشناس چی میپرسه؟

 

وضعیت شغلی و فعالیت ها

یکی از موضوعات خوب و موثر که می تواند بابی به دنیای درون ما باز کند این است که ما اکنون مشغول چه فعالیت های شغلی هستیم. آیا ازشغل یا حرفه خود راضی هستیم و یا نه مجبورا داریم اون کار رو ادامه میدیم؟ به خاطر پول کار می کنیم یا عاشق موقعیت شغلی خودمون هستیم . این ها با سوال هایی که به طبع مشاور از شما خواهد پرسید کمک خواهند کرد تا به دنیای درون خود وارد شوید و ریشه احساسات خوب و بدتان را پیدا کنید و اصلاحات مورد نیاز را انجام دهید. پس اگر با خود می گویید به روانشناس چی بگم؟ این یک پیشنهاد خود است راجع به شغل تان بگویید.

 

محرک ها بسیار مهم اند.

این مورد یکی از مهم ترین موارد هستند که حتما باید به روانشناس خود بگویید. تاکید می کنم حتما راجع به محرک ها با روانشناس خود صحبت کنید. شاید بپرسید که محرک ها چه هستند. محرک ها یعنی اتفاقاتی و شرایطی که باعث می شود احساسات شما برانگیخته شود . حالا این احساسات می تواند شادی ، غم و اشک ، عصبانیت و پرخاش ، خجالت و سکوت و دیگر احساسات ما باشند. به طور مثال به روانشناس خود بگویید چه چیز هایی شما را ناامید می کند چه چیزی شما را عصبانی می کند و یا آزارتان می دهد و…..

 

دوران کودکی شاه کلید درمان

هفتمین موضوعی که در جواب پرسش به روانشناس خود چه بگویم مطرح میکنیم بسیار کلیدی و حائز اهمیت است . همان طور که در طرحواره های یونگ اشاره کرده ایم ریشه تمامی تله های رفتاری ما در دوران کودکی و نوع رفتار پدر و مادر ما و اتفاقات و تجربیاتی است که در آن دوران داشته ایم. پس توصیه می شود هرچند به نظرتان الان که 20 یا 30 سال تان است دوران 6 یا 7 سالگی شما اصلا مهم و قابل توجه نیست اما حتما راجع به اتفاقات خاص ، نوع روابط تان با خانواده و تجربیات تان در آن دوران صحبت کنید. البته خودتان اهمیت کودکی را در جلسه مشاوره متوجه خواهید شد زیرا بسیار سوال هایی که روانشناس از شما می پرسد به دوران کودکی برمیگردد.

 

تجربه مراجعه به روانشناس یا روانپزشک

اگر راجع به مشکل تان در گذشته به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کرده اید لطفا حتما این موضوع را با روانشناس خود در میان بگذارید. راجع به تجربه قبلی تون از تلاش برای حل مشکل فعلی تان و نوع و روند درمانی تان با مشاور صحبت کنید. این به روانشناس شما کمک می کند تا بهترین روند درمانی مناسب شما را انتخاب کند.

 

اهداف و آینده نگری

طبیعتا اهداف و خواسته های شما برای آینده رفتار و نوع برنامه روزانه شما را در امروز مشخص خواهد کرد. این نکته در احوالات روان شما نیز صادق است . و در بسیاری از موارد در اوج ناامیدی خستگی و یا ترس و اضطراب و افسردگی این آینده نگری و و فکر اهداف است که شما را از دام این اختلالات روانی در امان قرار خواهد داد. این هم یکی از مواردی است که در جواب روانشناس چی میپرسه؟ میتوانید در نظر داشته باشید.

 

تجربه تروما

تروما چیست؟ هرگونه اتفاق تلخ و شوکه کننده ای که روان شما را تحت تاثیر قرار دهد را تروما گویند به فرض مثال مرگ عزیزان و بستگان یکی از تروما های سخت و سنگین است که ممکن است هر انسانی را تحت تاثیر قرار دهد در امان باشید.

 

راز ها

این مورد آخرین مورد است 11موردی است که برای پاسخ به سوال به روانشناس چی بگم یا روانشناس چی میپرسه؟ برای شما در نظر گرفته ایم. مشاور و روانشناس حافظ اسرار و اطلاعات زندگی شما است. آن ها به هیچ وجه نه شما رو قضاوت می کنند و نه شما را تنبیه و توبیخ. ممکن است اتفاقی در زندگی شما افتاده باشد یا عادتی را داشته باشید و یا کاری یا فکری را در سر داشته باشید که هیچ کس حتی همسر ، پدر یا مادر شما نیز از آن بی خبر است. لطفا صادقانه آن را مشاور خود درمیان بگذارید. در بسیاری از مواقع این کار هم نقطه عطفی برای درمان و حل مشکل شما و همچنین پیشگیری از بروز اتفاقات تلخ دیگر خواهد کرد.

 

جمعبندی

کلیه مواردی را که می توانید درجلسه مشاوره با روانشناس خود درمیان بگذارید تا اطلاعات دقیق و مفیدی از خودتان و مشکل تان به او داده باشید را در این مقاله مطرح کردیم. اگر در انتخاب روانشناس و یا روانکاو دودل هستی ما بهترین روانشناس تهران دکتر راحله هنری را به شما معرفی می کنیم. می تونید همین الان وقت مشاوره خودتون رو از لینک زیر تنظیم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ