مشاوره تربیتی کودکان

معمولاً خیلی از والدین در تربیت کودک خود سر در گم می‌شوند . هر چند که همه‌ی پدر و مادرها صلاح فرزندشان را می‌خواهد و دوست دارند فرزندشان را به خوبی تربیت کنند اما ممکن است به دلیل عدم آگاهی کاری کنند که نتیجه‌ی عکس بدهد . به همین خاطر ما تلاش خواهیم نمود ، نکاتی را در اختیار شما والدین عزیز قرار دهیم تا شما و فرزندانتان در مسیر درست تربیت کودک و فرزند خود موفق تر باشید

خانواده بیشترین تأثیر ممکن را در شکل گیری شخصیت کودک دارد . آگاهی والدین از شیوه های تربیتی و خصوصیات رشدی کودک در هر سن تأثیر بسیار زیادی در نوع برخورد و رفتار آن‌ها با فرزندشان دارد. بی‌شک تمام والدین خواهان بهترین شیوه تربیتی برای فرزندان خود هستند و تلاش می‌کنند تا امکانات لازم را برای رفاه فرزندان خود تأمین کنند.
اما گاهی والدین غافل از این هستند که توجه بیش از حد به کودک خود و مطابق میل کودک رفتار کردن و پاسخ مثبت دادن به تمام خواسته‌های کودکشان در همه شرایط می‌تواند چه عواقب و پیامدهایی داشته باشد.

 

سؤال این است که آیا در همه شرایط باید به خواسته‌های کودک جواب مثبت داد؟

مسائلی مانند زورگویی کودک در محیط خانواده و مدرسه ، ترس کودکان ، لجبازی، گریه و پافشاری بر خواسته خود ، عدم تمرکز کودک ، بیش فعالی ، خجالتی بودن، پرخاشگری کودک، اضطراب جدایی، آموزش مهارت های ارتباطی به کودکان، انتخاب بازی و اسباب بازی های مناسب هر سن، پاسخ به سؤالات جنسی کودکان و … ازجمله مواردی هستند که اکثر والدین با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند و دغدغه بسیاری از والدین است.

مشاوره تربیتی کودکان

روانشناسان کودک می‌توانند آگاهی و شناخت لازم و کافی را در زمینه مسائل تربیتی کودک ، شیوه های تربیتی ، برخورد مناسب با رفتارها و مشکلات کودکان و همچنین اطلاعات لازم را درباره نیازهای رشدی کودکان در سنین مختلف در اختیار والدین بگذارند تا والدین بتوانند بهترین و مناسب ترین برخورد را در برابر رفتارهای مشکل‌آفرین فرزندانشان داشته باشند.


روان شناس بعد از تسلط بر حال والدین و همراه کردن آن‌ها با خودش از آن‌ها می‌خواهد که خود را معرفی کنند . روانشناس لازم است که سن ، جنسیت و اگر کودک نقص جسمانی یا روانی دارد این‌ها را در نظر بگیرد . ارتباط کودک و والدین را چک کند . بپرسد که چه کسانی کنار هم در یک خانه زندگی می‌کنند . از اعتراض های والدین فهرستی تهیه کند . روان شناس خوب باید متوجه باشد که اساس بدرفتاری کودک به چه چیزی برمی‌گردد؟ آیا والدینش ناخودآگاه زمینه ی یک رفتار را مهیا می‌کنند؟

اغلب والدین در مورد مسائلی همچون خواب، تغذیه، دفع ادرار و مدفوع، مهارت های کلامی و غیرکلامی بچه‌ها مثل حرف زدن، راه رفتن، بازی کردن و …، خصلت های متأثر از هوش و ذکاوت، روال رشد جسمی، عقلی، جنسی و … سؤال هایی در مورد زمان و کیفیت این توانمندی ها می‌پرسند. روانشناس کودک توصیه های لازم جهت بهبود محیط زندگی کودک، نحوه آموزش او، نحوه ارتباط عاطفی با او، گفت‌وگوی متناسب با سن کودک و پیام های آموزنده ای که احساس آرامش و امنیت کودک را مختل نکند را به والدین ارائه می‌کند. روان شناسی که به امور کودک مسلط باشد ، تکنیک های مناسبی را به والدین آموزش می‌دهد که به افزایش رفتار مطلوب کودک، کاهش رفتار نامطلوب کودک یا شکل‌دهی تدریجی رفتار خاص در کودک منجر می‌شود .

همین الان آنلاین نوبت بگیرید

برای اطلاعات بیشتر به صفحه رزرو وقت ملاقات مراجعه نمایید