مشاوره فردی

چرا باید یک روانشناس یا مشاور فردی داشته باشیم و چرا لزوم آن در زندگی ما حس می شود؟

همه ما در طول زندگی با مسائل و مشکلاتی مواجه می شویم که برای حل آنها به یک فرد متخصص نیاز پیدا می کنیم . حتی برای ترک عادت های بد و رفتارهای نادرستی که در طول سالهای متمادی داشته ایم به راهنمایی های فرد دیگری که تخصص لازم را در این زمینه داشته باشد ، نیاز خواهیم داشت .

در کشورهای پیشرفته مراجعه به روانشناس و روانپزشک امری لازم و بدیهی است و افراد برای امور مختلف به روانشناس مراجعه می کنند. اما در برخی کشورها از جمله کشور ما، هنوز هم برای مراجعه به روانشناس نیاز به فرهنگ سازی وجود دارد و این در حالی است که برای درمان مشکلات جسمی خود به راحتی به پزشکان مراجعه می کنیم اما از درمان روح و روان خودمان غافل می مانیم.

توصیه روانشناسان این است که هر ساله علاوه بر چکاپ جسمی ، چکاپ روانی هم انجام شود تا از سلامت روانی خود اطمینان حاصل نماییم . تحقیقات در کشور ما نشان می دهد که معمولا افراد تازمانی که به یک اختلال روانی جدی مبتلا نشوند، از مراجعه به روانشناس و روانپزشک امتناع می ورزند و این در حالی است که نقش پیشگیرانه مداخلات روانشناختی باید به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد.

به یاد داشته باشیم که روانشناسی ، شاخه ای از علوم انسانی است که هدفش مطالعه رفتار انسان است و روانشناس کسی است که رفتار ، شخصیت، روابط بین فردی، انگیزش و … را در انسان به صورت حرفه ای و تخصصی بررسی و مطالعه می نماید و می تواند برای عملکرد بهتر فرد، راهکارهای مناسبی را ارائه دهد.

لذا برای داشتن سبک زندگی سالم تر، در امور مختلف زندگی به روانشناسان مراجعه کنیم و اطمینان خاطر داشته باشیم که با کمک های تخصصی و حرفه ای می توانیم زندگی شادتر و سالم تری را برای خود و اطرافیان مان رقم بزنیم.

در واقع برای زندگی کردن نیاز به دانستن و یادگیری آن داریم ، هر مرحله آموزش های خاص خود را دارد : ازدواج ، تحصیلات ، انتخاب شغل ، تربیت فرزند ، و…. بدون دانستن فن زندگی زندگی را برای خود و دیگران سخت می کنیم ، پس در هردوره نیاز داریم که از یک روانشناس و مشاور در کنار خود کمک بگیریم تا زندگی بهتر و راحت تری داشته باشیم 

مشاوره فردی نوعی از مشاوره است که از طریق آن ، درمانگر با فرد مراجع در یک فضای مناسب و مطمئن ، احساسات ، باورها و رفتارهای او را بررسی می کند ، مشاور ، سعی می کند به بیمار کمک کند تا نسبت به خودش و دیگران شناخت پیدا کند ، اهداف را در زندگی تعیین کنند .

همه ما انسان ها بواسطه اجتماع ، شخصیت و هویت خود را درک و کشف می کنیم . در این میان گاهی از بازخوردهای منفی اجتماع و یا عوامل دیگر با مشکلاتی روبرو می شویم . این مشکلات ، موانع و چالش ها یک امر کاملا طبیعی است . این ما هستیم که با عملکرد منطقی می توانیم این مشکلات و موانع را حل کرده و خود را به موفقیت ، خوشبختی و آرامش برسانیم . مشاوره فردی بهترین راهکار ممکن در این مواقع است . مواردی مانند تصمیم گیری های مهم ، مشکلات روحی و روانی و صدها مورد دیگر که بهتر است در این مواقع حتما با مشاور در ارتباط باشیم . زیرا ممکن است خودمان نتوانیم بهترین تصمیم و عملکرد را در این مواقع داشته باشیم .

مشاوره فردی

انواع مسائل و مشکلات فردی

مواردی مانند انتخاب رشته ، انتخاب شغل ، انتخاب همسر ، استرس ، اضطراب ، بدبینی ، منفی نگری ، ناامیدی و صدها مورد دیگر که همه آنها ، شخص را به تنهایی درگیر خود می کند . در این مواقع مشاوره فردی (انفرادی) با مشاور روانشناس بهترین راهکار است . در برخی موارد مانند تصمیم گیری ها و مشاوره شاید یک یا دو جلسه کافی باشد اما مشکلات روحی و روانی می بایست طی یک دوره تحت نظر گرفته شده و درمان شوند . برای مثال مشکلاتی مانند استرس با یک یا دو جلسه مراجعه قابل رفع نیست و باید مراجعات بیشتری انجام شود .

هدف مشاوره فردی

  • پیشگیری
  • مداخله درمانی
  • رشد

پیشگیری

در مشاوره فردی سعی بر این است تا اطلاعات روانشناختی و مهارتهای لازم به شکلی مناسب به مراجعه کننده آموزش داده شود.

رشد

در مشاوره فردی به مراجعه کننده کمک می شود تا استعدادها و توانایی های وی شکوفا شود و رشد شخصیتی داشته باشد.

مداخله درمانی

در مشاوره فردی ، فرد درمانگر شناخت و کشف راه حل مناسب برای حل مشکلات رفتاری و شخصیتی مراجعه کننده را در نظر می گیرد و اقدام می نماید.

 

مرحله مشاوره فردی چیست؟

  1. حضور
  2. درک و فهم
  3. تشخیص مشکل
  4. بیان راه حل
  5. پایان مشاوره و پیگیری

همین الان آنلاین نوبت بگیرید

برای اطلاعات بیشتر به صفحه رزرو وقت ملاقات مراجعه نمایید

حضور مراجعه کننده

مراجعه کننده در اولین جلسه ملاقات با درمانگر حضور می یابد . درمانگر وضعیت بدنی ، اشارات بدنی، تماس چشمی مراجعه کننده را در نظر می گیرد . مشاور با پرسیدن سوالاتی از قبیل اینکه چه موردی پیش آمده یا اینکه آماده ام تا به صحبت های شما گوش دهم سر صحبت با مراجعه کننده را باز می کند . هر چقدر پرسش ها دوستانه و در کمال آرامش باشد ، مراجع احساس راحتی بیشتری برای بیان خواسته و توضیحات خود خواهد داشت.

درک و فهم

با ایجاد فضای مناسب درمانگر می تواند احاطه بیشتری بر دنیای درونی مراجعه کننده داشته باشد . مشاور با داشتن رفتار هماهنگ و ثبات شخصیتی سعی می کند خود را آنطور که هست نشان بدهد . توجه کافی و بدون قید شرط به مراجع و همدلی با وی باعث می گردد که با احساسات درونی مراجعه کننده ارتباط برقرار کند و به شناخت کافی شخصیتی دست یابد.

تشخیص مشکل

درمانگر ، با بررسی دقیق رفتار مراجعه کننده به علت مشکل پی برده، به نحوی که با روش های علمی جمع آوری اطلاعات از قبیل مشاهده ، مصاحبه تشخیصی ، آزمون های روانی و گزارش های شخصی و ارزیابی آن به تشخیص درست مشکل فرد می رسد

بیان راه حل

با تشخیص مشکل رفتاری ، مشاور با تعبیر و تفسیر راه حل مناسب را برای درمان درنظر می گیرد و با استفاده از رویکردهای مشاوره ای از روان پویایی تا شناخت درمانی به درمان می پردازد . رویکرد رفتاری براساس نقش یادگیری در اختلال های رفتاری شامل کمک به مراجعه کننده برای تغییر رفتار از طریق یادگیری یا در رویکرد منطقی ، رفتاری ، عاطفی مشاور به صورت نظری تأکید دارد .