مشاوره روانشناسی راحله هنری

روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها ؛ اثرات هر رنگ در زندگی ما

بررسی اجمالی روانشناسی رنگ ها توسط بهترین روانشناس تهران

 

حتما تا به حال روانشناسی رنگ ها به گوشتان خورده است ، امروز به این مسئله می پردازیم که رنگ ها چه تاثیری در زندگی ما دارد؟
هررنگ چگونه می تواند حاوی پیام و مطلبی باشد ؟
آیا از روی رنگ ها می توان شخصیت شناسی کرد؟

 

همه ما رنگی یا رنگ هایی را دوست داریم و بیشتر در لباس ها عکس ها و یا وسایل خانه از آن استفاده می کنیم ، این رنگ ها نشات گرفته از درون ماست و حاوی پیامی است که باید مد نظر گرفته شود.

 

اهمیت روانشناسی رنگ ها چیست؟

در میان حس های پنج گانه انسان  حس بینایی یکی از مهم ترین هاست ، رنگ ها یکی از مهم ترین بخش های حس بینایی است که دارای جنبه های عاطفی و احساسی و مربوط به درونیات هر فرد است. ما از رنگ ها برای بیان بخشی از درون و افکار خود استفاده می کنیم بی آن که کلامی راجع به آن صحبت کنیم.

روانشناسی رنگ ها به معنی تاثیرات محیطی رنگ ها و همچنین نمایشی از درونیات و ذهن هر فرد است و این موضوع باعث اهمیت و جالب شدن روانشناسی رنگ ها می باشد.

 

رنگ درمانی چیست؟

متخصصین حوزه رنگ درمانی در روانشناسی اثرات روانی و قدرت بار روانی رنگ ها در هر فرد را بسیار زیاد و با اهمیت می دانند.این موضوع به قدری اهمیت دارد که نتایج تحقیقات نشان داده که استفاده نادرست از رنگ در یک محیط باعث آسیب های روحی و روانی برای انسان می شود.

پس در اینجا سوالی که مطرح این است که :

  • رنگ ها چه معانی دارند؟
  • هر رنگ را در کجا می توان استفاده کرد؟
  • تاثیرات هر رنگ بر روان و ناخودآگاه ما چیست؟

 

رنگ ها چه معانی دارند؟

در روانشناسی رنگ ها یکی از مهم ترین بخش هایی که وجود دارد این موضوع است که علاقه به هر رنگ چه پیام هایی مربوط به شخصیت شناسی دارند. به همین منظور رنگ ها را به سه دسته کلی گرم ، خنثی و سرد تقسیم می کنیم.

 

رواشناسی رنگ های سرد

رنگ های آبی ، سبز و بنفش رنگ های سرد هستند ، همانطور که خودتان تجربه کرده اید این رنگ ها باعث ایجاد حس آرامش و یا در شرایطی احساس غم و ناراحتی می شوند.

  • بنفش :

    رنگ بنفش بیان کننده دانایی و ادب بیان کرده اند. این رنگ در مواردی باعث ایجاد حس خلاقیت در فرد می شود معمولا افرادی که به این رنگ علاقه دارند افراد جسوری هستند. استفاده از این در رنگ در دفتر کار و محیط کار مناسب است زیرا قدرت حل مسئله را افزایش می دهد. رنگ بنفش تاثیر زیادی برای درمان میگرن و ترک اعتیاد است و همچنین سیستم عصبی بدن انسان را تقویت می کند.
  • آبی:

    آبی را به عنوان یک رنگ روحانی و فرا زمینی می دانند. این رنگ باعث ایجاد حس آرامش و اعتماد و صلح است. معمولا از این رنگ در اتاق خواب ها استفاده می شود. تاثیر زیادی این رنگ بر حس امنیت دارد و به همین منظور برای کودکان و اتاق خواب شان توصیه می شود. افرادی که به رنگ آبی علاقه دارند صداقت و وفاداری را از مهم ترین خصیصه های انسانی می دانند ، در استفاده از رنگ آبی نباید زیاده روی کرد زیرا باعث ایحاد حس یاس و نا امیدی خواهد شد. رنگ آبی نماد آموزش هست و به همین علت ما با خودکار آبی می نویسیم.
  • سبز:

    این رنگ هم مثل رنگ آبی نماد آرامش و امنیت است. به همین علت از این رنگ در مراکز درمانی و بیمارستان ها بسیار استفاده می شود. این رنگ در از بین بردن تنش ، خشونت و در گیری بسیار موثر است. افرادی که به رنگ سبز علاقه مند هستند بسیار شخصیت امن و مثبتی دارند. استفاده از این رنگ برای حفظ آرمش و جلوگیری از سکته بسیار موثر است.
روانشناسی رنگ ها
روانشناسی رنگ ها
روانشناسی رنگ های گرم

رنگ های زرد ، قرمز و نارنجی جزو رنگ های گرم به حساب می آیند و در زمینه روانشناسی رنگ ها این دسته بندی رنگ باعث عصبانیت ، پرخاش و درگیری می باشد ، این رنگ ها باعث افزایش اشتها و پرخوری می شود. شما در رستوران ها این رنگ ها را بیشتر می بینید.

  • زرد: 

    این رنگ نماد شادی و نشاط است ، به شدت برای افزایش تمرکز و راندمان کاری توصیه می شود. این رنگ اگر تشدید شود باعث عصبانیت و پرخاش خواهد شد افرادی که به این رنگ علاقه دارند عاشق موفقیت و بلند پروازی هستند. از این رنگ برای افزایش اعتماد به نفس استفاده می شود.

  • نارنجی:

    رنگ نارنجی نماد مثبت اندیشی و خوشبینی نسبت به آینده است ، باعث می شود به طور ناخود آگاه حس ترس و احتیاط را در شما تقویت کند . افرادی که به این رنگ علاقه دارند  بسیار مودب و خوش رفتار هستند ولی ارتباط گرفتن با آن ها سخت است. این رنگ کمک می کند که سلامت و ایمنی بدن تان حفظ شود.
  • رنگ قرمز: 

    رنگ قرمز نماد خشونت و پرخاش است و تحریک کننده است و باعث افزایش فشار خون و ضربان می شود. این رنگ بیان گر شور نشاط و عشق و علاقه است. افرادی که به این رنگ علاقه دارند بی صبر و پرخاشگر هستند و از طرفی بسیار خوش قلب و خیرخواه. تحقیقات نشان داده که رنگ قرمز باعث تحریک حنسی در آقایان می شود.این رنگ برای افزایش هیجان و سطح هورمون آدرنالین در مغز می شود.

روانشناسی رنگ های خنثی

آخرین قسمت از رنگ ها برای روانشناسی رنگ ها رنگ سیاه و سفید می باشد.

  • رنگ سفید: 

    رنگ سفید بیان گر موارد زیادی اعم از صلح ، پاکیزگی و… می باشد . افرادی که به این رنگ علاقه دارند بسیار صلح طلب و افراد آرامی هستند. بهترین افراد برای مشورت و درد دل هستند زیرا که شنونده های قوی هستند.
                                                                                                    روانشناسی رنگ سفید

  • سیاه : 

    هرکسی ممکن است گاهی تصمیم بگیرد که سیاه بپوشد و یا اتاقش را به رنگ سیاه در بیاورد. این رنگ به معنی سلطه گریو قدرت است و خودنمایی و غرور در این رنگ عیان است . افرادی که به این رنگ علاقه دارند افرادی قدرت مند با اعتماد به نفس بالا و همچنین خوش ذوق هستند.

                                                                                               گرایش ایرانی ها به رنگ های تیره

 

برای اطلاع از زمان بندی وقت های مشاوره کلیک کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ