مشاوره روانشناسی راحله هنری

مدیریت بحران

چگونه بحران های زندگی را مدیریت کنم؟

بررسی روش های مدیرت بحران های زندگی و تحمل روزهای سخت زندگی توسط از زبان بهترین روانشناس تهران

 

در زندگی همه ما ممکن اتفاقات و یا شرایط سخت و استرس زایی بوجود آید و این امری اجتناب ناپذیر است و نکته قابل بحث و مهم این است که در چنین مواقعی چگونه عمل کنیم و میزان تاب آوری و قدرت مدیریت بحران خودمان را چقدر تقویت کنیم.

برای تقویت میزان تاب آوری و تحمل روزهای سخت باید بر روی خودمان تمرین کنیم ، روش هایی را انجام بدهیم تا به این قدرت درونی برسیم که در مواقع بحرانی خشمگین ، مضطرب و درمانده نشویم. به همین منظور ما به علم روانشناسی نیاز داریم تا به روزترین و کاربردی ترین این تمرین ها را برای دستیابی به مهارت مدیریت بحرانی در اختیار ما بگذارد.

 

مدیریت بحران چیست؟

تحمل و تاب آوری به معنای یک بلوغ روانی است که شخص بتواند با شکست ها ، مشکلات و هرگونه ناملایمتی ها کنار بیاید، افرادی که به این توانایی دسترسی دارند توانایی این موضوع را دارند که در مواقع بحرانی در ابتدا خود وسپس شرایط را مدیریت کنند.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چه مشکلات و چالش هایی مد نظر است که در ادامه برخی از آن ها را عنوان کرده ام :

  • فوت عزیزان
  • جدایی و متارکه
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی
  • بیمار شدن
  • بیکار و اخراج شدن
  • اتفاقات و بلایای طبیعی
  • و…..

 

افرادی که به توانایی مدیریت بحران رسیده اند در چنین شرایطی به جای ترس و اضطراب و نا امیدی در تلاش برای حل مشکل به صورت عقلانی و یا کنار آمدن با مسئله هستند ، به نوعی یک مقابله صحیح با شرایط بوجود میاورند و می دانند نقاط قوت و ضعف شان دقیقا چیست و چگونه می توان با وقایع برخورد کرد.

 

در مقابل افرادی که چنین مهارتی را ندارند دچار اضطراب ، استرس ، پرخاش و اختلال های روانی می شوند.

مدیریت بحران
مدیریت بحران

انواع تاب آوری و تحمل مشکلات کدامند؟

  • فیزیکی :
    اولین مدل تاب آوری فیزیکی هست که به واکنش های جسمی بدن در برابر مشکلات و اتفاقات اشاره می کند ( بیماری ها و واکنش های جسمی) و برای به دست آوردن آن نیاز به سبک زندگی صحیح است و با رعایت نکاتی مثل خواب کافی ، خوراک صحیح ، ورزش و.. بدست خواهد آمد.
  • روانشناختی:
    در این حالت یک نوع خونسردی در فرد بوجود می آید که در طی گذراندن دوره های تمرینی بدست آمده که در هنگام بروز مشکلات در آرامش برخورد می کند، آینده نگری در این افراد بسیار قوی و پررنگ دیده می شود.
  • عاطفی:
    به معنی کنترل عواطف و احساسات در شرایط حاد بحرانی که نیاز به مدیریت بحران وجود دارد ، با این توانایی فرد در هنگام بروز حوادث مضطرب نمی شود و می تواند خود را کنترل کند تا بهترین تصمیم گرفته شود.کسانی که این تاب آوری را دارند نسبت به وقایع و فردایی بهتر همواره خوش بین بوده و از انرژی منفی و حرف های نا امید کننده دوری می کنند.

 

چگونه قدرت مدیریت بحران را در خود تقویت کنیم؟

 

این مورد هم مانند کلیه عادات دیگر می توانیم در خودمان تقویت کنیم ولی کمی نیاز به صبر دارد، ما نیاز داریم در خودمان یک انعطاف پذیری را تقویت کنیم تا در شرایط خاص بحرانی به کمک ما بیایند.

 

در ادامه مراحلی را که باید طی کنید تا به مهارت مدیریت بحران برسید عنوان می کنیم.

 

  1. خود شناسی :
    پذیرش و درک این مطلب که ما در مواقع خاص نمی توانیم استرس و اضطراب خود را کنترل کنیم ، بدین شکل که بدانیم ما در شرایط بحرانی هیجانات و گاها پرخاش کنترل نشده داریم.
  2. تمرکز :
    در هنگام هجوم اضطراب و استرس به ما باید بتوانیم که تمرکز خود را حفظ کنیم و با تمرین هایی مثل تنفس صحیح ، مراقبه می توان دست یافت.
  3. یاداشت:
    برنامه ریزی داشته باشید و هرچیزی که در شرایط خاص باعث استرس و اضطراب شما شده است را یاداشت کنید.
    این کار یک دید کلی و وسیع به شما می دهد تا بدانید در چه شرایطی مضطرب می شوید.
  4. ارتباطات اجتماعی:
    با نزدیکان و دوستان خودتان ارتباط برقرار کنید و از گوشه گیری و تنهایی در شرایطی که نیاز به مدیریت بحران دارید دوری کنید ، مشورت و هم فکری با دیگران به شما کمک شایانی خواهد کرد.

 

سخن پایانی :

 

شما می توانید در شرایط حاد برای مدیریت بحران از بهترین روانشناس تهران کمک بگیرید تا هم استرس و اضطراب از خودتان به دور کنید و هم تاب آوری و انعطاف پذیری را در خودتان تقویت کنید.
به همین منظور می توانید برای ارتباط با دکتر هنری از طریق شماره تماس در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ