مشاوره روانشناسی راحله هنری

درمان حرف زدن در خواب

چرا در خواب حرف میزنم؟ علت حرف زدن در خواب چیست؟

یکی از اختلال هایی که ممکن است هر کسی در بخشی از دوران زندگی خودش آن را تجربه کند اختلال حرف زدن در خواب یا پاراسمنیا  (Somniloquy) می باشد. افرادی که به  اختلال خواب پریشی دچار می شوند در طی خواب که اکثرا در خواب عمیق یعنی خواب شبانه رخ می دهد به صورت کلمات و عبارات نا مشخصی شروع به صحبت کردن می کنند. این اختلال به خصوص در بزرگسالان ممکن است شما را دچار شرمندگی یا خجالت بکند در این مقاله قصد داریم علت این اختلال و راه حل درمان حرف زدن در خواب را به طور کامل بیان کنیم.

راه درمان حرف زدن در خواب چیست؟

چرا در خواب حرف میزنم؟
علت حرف زدن در خواب چیست

حرف زدن در خواب

حرف زدن یا نجوا در خواب یک نوع اختلال عصبی ، روانی است که ممکن است دچار آن شویم در زبان فارسی به اختلال پاراسمنیا ، خواب پریشی نیز می گویند. گاها افراد از اینکه در خواب حرف بزنند به شدت می ترسند ، در حالی که معمولا این اختلال یکی از راه های بروز بیماری های عصبی در افراد است ، که به شکل حرف زدن در خواب خود را بروز می دهد.

علائم حرف زدن در خواب

باید بگوییم که تشخیص این که در خواب حرف می زنید یا خیر توسط خودتان بسیار سخت است و معمولا این اطرافیان هستند که با همچنین اتفاقی در افراد خانواده خود مواجه می شوند و آن ها را در جریان این موضوع قرار می دهند. از دیگر علائم این اختلال دندان قروچه کردن های بسیار در طول شبانه روز و کابوس های پرتکرار و مستمر هست.

درمان حرف زدن در خواب

چرا در خواب حرف می زنیم؟

اصلی ترین دلیل این که در خواب حرف میزنیم یکسری کنش و واکنش های مغز در طی شبانه روز است که روانشناسان برخی از رفتار ها را به عنوان دلایلی که می توانند موجب حرف زدن در خواب یا اختلال خواب پریشی شوند را معرفی کردند که باید به آن ها توجه ویژه داشت.

1. استرس پس از یک تروما یا حادثه تلخ
2. افسردگی و گوشه گیری
3. خستگی ناشی از کار و فعالیت در روز
4. کم خوابی
5. فشار عصبی ، استرس و اضطراب
6. دخانیات و مشروبات الکلی

درمان حرف زدن در خواب

 

چگونه اختلال خواب پریشی یا پاراسومنیا درمان کنیم؟

به طور قطعی روشی را برای درمان این اختلال نمی توان معرفی کرد ، اما مجموعه از نکات و توصیه های روانشناس هستند که تاثیر بسیار زیادی در درمان این اختلال و حتی پیشگیری از ابتلا به اختلال حرف زدن در خواب انجام داد که در ادامه آن ها را عنوان کرده ایم.

1. محل خواب خود را آرام ، بی صدا ، کاملا تاریک و به دور از استرس کنید
2. قبل از خواب وعده های غذایی سنگین ، فست فود و غذای های چرب نخورید
3. روتین خواب داشته باشید ( راس یک ساعت خاص به رخت خواب بروید و برخیزید)
4. ورزش و فعالیت های بدنی را فراموش نکنید
5. از بالشت های استاندارد و ترجیحا طبی استفاده کنید

سخن پایانی

در صورتی که شما هم دچار اختلال حرف زدن در خواب یا خواب پریشی هستید و با انجام تمرین ها و نکات بالا که گفته شد باز هم شب ها در خواب حرف میزنید می توانید وقت مشاوره خود را همین الان با دکتر راحله هنری تنظیم کنید ، تا این علت اصلی این اختلال در شم ریشه یابی و بعد به کلی درمان شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ