مشاوره روانشناسی راحله هنری

حس دوست داشتنی نبودن

چرا خودم را دوست ندارم؟ روش های رفع حس دوست داشتنی نبودن

از نیازهای مهم بشر دوست داشتن و دوست داشته شدن است ، اما پیش از این دو انسان نیاز دارد خودش را دوست داشته باشد ، اما بسیاری از افراد معتقد هستند که دوست داشتنی نیستند ، و بر این باورند که دیگران حتی عزیزان شان دوست شان ندارد. ، بدیهی است که اگر ما توانیم خودمان را دوست داشته باشیم ، نمی توانیم دیگران ، حتی زندگی مان را دوست داشته باشیم . در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم که چرا برخی خودشان را دوست ندارند ،
روش های رفع احساس حس دوست داشتنی نبودن را بررسی خواهیم کرد.

 

دوست داشتنی نبودن؛ چرا خودم را دوست ندارم؟

این که ما مورد پسند و تایید خودمان نیستیم در وهله اول علتی دورنی دارد ، زمانی که ما حس منفی و بد نسبت به خودمان ، رفتارمان و ظاهرمان داشته باشیم ، در برقراری ارتباط با دیگران و حضور در جامعه به مشکل خواهیم خورد. حال ممکن است به صورت دوره ای و کوتاه مدت این حس در ما وجود داشته باشد و یا به صورت بلند مدت و ریشه ای در ما وجود داشته باشد. در ادامه علل دوست داشتنی نبودن را بررسی خواهیم کرد.

 

1- نشخوار فکری

اولین مورد از دلایل این که فکر می کنیم دوست داشتنی نیستیم آن است که دچار اختلال نشخوار فکری شده ایم ، نشخوار فکری یک حالت پریشانی و بی ثباتی فکری است که در هر لحظه ذهن را درگیر یک موضوع خاص می کند ، فرد در این حالات غرق می شود ، کسی که دچار نشخوار فکری است شروع به تجزیه و تحلیل داده و مسائل می کند اما تجربه نشان داده است که این نوع تفکر ناکارآمد است و جز سردرگمی نتیجه و فایده دیگری به همراه نخواهد داشت و فقط حس ناکافی بودن و دوست داشتنی نبودن را به شخص منتقل خواهد کرد.

2- افسردگی

انواع اختلالات افسردگی می تواند یکی از عواملی باشد که شما احساس کنید دوست داشتنی نیستید ، شخصی که مبتلا به افسردگی است دچار انزوا و گوشه گیری می شود ، این افراد تمایل کمتری به ارتباط برقرار کردن با دیگران دارند و احساس ناکافی بودن آن ها را از اجتماع ، خانوداه و دوستان دور می سازد.

3- شخصیت مرزی

افرادی که بیماری شخصیت مرزی دچار می شوند معمولا ثبات عاطفی و هیجانی ندارند . این افراد ترس از تنهایی و رها شدن دارند ، این ترس آنقدر زیاد است که باعث بوجود آمدن دو مسئله می شود :
1 – شخص از ترس رها شدن از دیگران دوری می کند مثل کسی از که از ترس از آب هیچوقت شنا نمی کند
2—شخص احساس کم بودن ، ناکافی بودن و دوست داشتنی نبودن پیدا می کند.

4- شخصیت های وابسته

افرادی که دچار اختلال شخصیت وابسته هستند دائما در تمامی امور زندگی برای پیش برد اهداف و وظایف به دیگران نیاز دارند و به طور کلی هیچ کاری را به تنهایی انجام نمی دهند. کار به همین جا ختم نمی شود این افراد برای راضی کردن دیگران دست به هر کاری می زنند و به طور کلی محتاج دیگران در معمولی ترین امور زندگی هستند ، این افراد از خودشان ناراضی هستند و احساس کمبودهای دورنی خود را به این شکل جبران می کنند.

5- نداشتن اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یکی از مهم ترین مواردی است که نداشتن آن می تواند باعث شود حس دوست داشتنی نبودن بکنید ، کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند خودشان را دوست دارند ، از چهره ، اندام ، ظاهر و باطن خود راضی هستند و مشکلی در این زمینه ندارند. اگر احساس می کنید اعتماد به نس پایینی دارید می توانید وقت مشاوره با بهترین روانشناس تهران داشته باشید.

6- تروماهای عاطفی

زمانی که افراد دچار یک تروما یا شکست عاطفی در زندگی می شوند و یا عزیزی را از دست می دهند ناخود آگاه افسردگی مقطعی سراغ آن ها می آید به خصوص در مواقعی که فرد حس ناکافی بودن یا دوست داشتنی نبودن می کند و این مسئله را علت شکست عاطفی و یا ترک شدنس توسط شریک عاطفی خودش تلقی می کند.

 

حس دوست داشتنی نبودن
حس دوست داشتنی نبودن

 

پیامدهای احساس دوست داشتنی نبودن چیست؟

زمانی که ما درگیر این احساسات می شویم که به مقدار کافی خوب و دوست داشتنی نیستیم و یا این که توسط دیگران تحمل می شویم در معرض ابتلا به اختلالات روانی خواهیم بود وابتلا به افسردگی ، اضطراب ، انزوا ورفتارهای عصبی و حتی خودکشی بخشی از این اختلال ها هستند که ممکن است بوجود بیایند.

افرادی که احساس دوست داشتنی نبودن دارند در معرض سو استفاده از دیگران قرار دارند زیرا همین طور که گفته شد این افراد برای مورد تایید دیگران قرار گرفتن و رها نشدن دست به هرکاری می زنند. بنابراین در بخش های مختلف زندگی ، شغلی ، تحصیلی و زندگی خصوصی و…. دچار مشکل خواهند شد.

 

چگونه خودم را دوست داشته باشم؟

• به خودتان و شخصیت تان احترام بگذارید

سعی در افزایش عزت نفس خود داشته باشید ، هرچقدر عزت نفس درما رشد کند ما خودمان را بیشتر دوست خواهیم داشت ، احساس ارزشمندی رابطه مستقیمی با ارتباطات ما با خود و دیگران دارد.

• موفقیت و پیروزی های کوچک مهم هستند

وقتی کارهای کوچک و کم اهمیت را به درستی انجام می دهید و یا به موفقیت های کوچک می رسید آن را جشن بگیرید ، خودتان را تشویق کنید. با این کار اعتماد به نفس خودتان را تقویت خواهید کرد.

• دوستان و پارتنر عاطفی خود را هوشمندانه انتخاب کنید

برخی چیزها در زندگی تکرار نشدنی هستند مثل عمر و فرصت ها و همچنین دوستان و همسر ، بنابراین باید دقت ویژه ای در انتخاب دوستان و همسر خود بکنید ، زیرا این افراد که در دایره نزدیک اطراف شما هستند می توانند به شما حس ارزشمندی یا بی ارزشی بدهند. بنابراین در انتخاب همسر و دوست دقت ویژه داشته باشید.

• بیشتر با خانواده و دوستان معاشرت کنید

این خانواده و دوستان صمیمی شما هستند که می توانند به شما حس دوست داشتنی بودن بدهند ، می توانند احساس کافی بودن و ارزشمندی را به شما منتقل کنند. بنابراین سعی کنید بیشتر با خانوداه و دوستان خود ارتباط برقرار کنید و از معلاشرت با افراد سمی که انرژی منفی به شما می دهند دوری کنید

• به مشاوره روانشناسی بروید

همان طور که در مقاله مطالعه کردید حس دوست داشتنی نبودن اغلب ریشه در دورن ما و یا دیگر اختلال های روانی دارد که این مسئله قابل بررسی و مهم است ، و شما می تواند از تخصص یک مشاور روانشناس خوب و باتجربه در این زمینه بهره ببرید ، شما می توانید همین الان وقت مشاوره حضوری یا غیرحضوری خودتان را با دکتر راحله هنری ( روانکاو ، روانشناس) تنظیم بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ