مشاوره روانشناسی راحله هنری

وسواس فکری چیست؟

وسواس فکری

وسواس فکری و عملی به عنوان یکی از اختلالات روانی است که در اثر اضطراب بوجود می آید.

و البته ژنتیک در ایجاد آن نقش بسیار زیادی دارد.

افراد دچار وسواس عملی معمولا به صورت عملی این وسواس را نشان می دهند و وسواس عملی می تواند شامل :

  • شستشوی زیاد
  • نظم زیاد 
  • چک کردن زیاد
  • و هر کار عملی که به صورت تکرار شونده باشد

خود را نشان دهد وسواس فکری به صورت درگیری فکری با یک موضوع تکرار شونده می باشد که می تواند شامل هر چیزی باشد و گاها فرد هر دو این وسواس ها را با هم دارد برای درمان این وسواس ها حتما نیاز به دارو درمانی در کنار روان‌درمانی به صورت موازی است.

و درمان تک بعدی تاثیری نخواهد داشت بعضا با آمدن اسم دارو ،تن به استفاده از دارو نمی دهند.

ولی درمان بدون دارو موفق نخواهد بود در برخی مواقع نیز فرد فکر می کند صرفا درمان دارویی مشکل را حل می کند.

در حالی که تا زمانی که فرد نسبت به افکار و اعمال وسواس گونه و ریشه های اضطرابی اش به خودآگاهی نرسید درمان دارویی فقط به صورت موقت علائم را رفع می کند،

در ادامه این مقاله با وسواس فکری و عملی بیشتر آشنا می شویم.

 

وسواس فکری

 

OCD چیست:

اختلالی شایع، مزمن و طولانی­ مدت که فرد در آن دچار افکار و رفتار غیر قابل کنترل و مکرر می­‌شود و احساس می‌­کند باید چندین بار این افکار و رفتار را تکرار کند.

 

وسواس فکری معمولا مربوط به وسواس عملی می شود. و این رابطه دو طرفه است بطور مثال کسی که اختلال OCD  دارد و نگران حال عزیران خود است منجر به وسواس فکری شدید و تماس تند تند به او می شود.

 

آیا OCD فقط مربوط به وسواس عملی است؟

 

برخی فکر می کنند که وسواس فقط مربوط به کسانی است که بیش از اندازه به تمیزی  اهمیت می دهند اما ممکن است اختلال وسواس فکری در هر فرد بروز متفاوتی داشته باشد…

تشخیص این اختلال به راحتی که فکر می کنید نیست و نمی توان هر کسی که کمی بیشتر از معمول به تمیزی و  مرتب بودن اهمیت می دهد را وسواسی بدانیم.

 

وسواس فکری

 

درمان اختلال OCD چیست؟

 

افرادی که دچار این اختلال هستند هم خود و هم اطرافیان شان احساس ناراحتی می کنند اما روش هایی برای درمان این مشکل از جمله تکنیک های جدید مواجهه و دارودرمانی می باشد.

 

 

تحقیقات در زمینه روش های درمان همچنان ادامه دارد

از روزی که که اولین داروی مهارکننده‌‌­ی بازجذب سروتونین در سال ۱۹۸۹ مورد تایید قرار گرفت، جامعه‌­ی روان­پزشکی به لطف تلاش‌­های محققین در سراسر دنیا، پیشرفت قابل توجهی در درمان موثر OCD به دست آورد. به­ خاطر این تحقیقات، اثرات جانبی مصرف دارو در حال بهبود بوده و تکنولوژی‌های جدید مانند تحریک عمیق مغز کشف شده است.

 

راحله هنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ