مشاوره روانشناسی راحله هنری

مقابله با افکار خودکشی

مقابله با افکار خودکشی

مقابله با افکار خودکشی

مقابله با افکار خودکشی

به خاطر داشته باشید که مشکلات موقتی هستند ، اما پایان دادن به زندگی دائمی خواهد بود . خودکشی هرگز راه حل درست برای هر چالشی نیست که ممکن است با آن مواجه شوید .

 

افراد بسیاری در برهه ای از زندگی خود اقدام به خودکشی را مد نظر قرار می دهند . اگر به خودکشی فکر می کنید باید بدانید که در جهان تنها نیستید . همچنین ، باید به این نکته توجه داشته باشید که افکار و تمایل به خودکشی یک نقص شخصیتی نبوده، و به این معنا نیست که شما فردی دیوانه یا ضعیف هستید. این شرایط ممکن است تنها بیانگر آن باشد که در حال تجربه درد یا ناراحتی هستید که بیشتر از حد تحمل فعلی شماست .

 

مقابله با افکار خودکشی

 

به خاطر داشته باشید که مشکلات موقتی هستند ، اما پایان دادن به زندگی دائمی خواهد بود . خودکشی هرگز راه حل درست برای هر چالشی نیست که ممکن است با آن مواجه شوید . برای تغییر شرایط و کاهش درد و غم به خود زمان دهید . اگر به خودکشی فکر می کنید می توانید اقدامات زیر را برای مقابله با این شرایط مد نظر قرار دهید .

دسترسی به روش های مرگبار خودکشی را از بین ببرید

اگر نگران هستید که افکار خودکشی خود را عملی کنید ، هرگونه سلاح گرم ، سلاح سرد یا داروهای خطرناک را از دسترس خود خارج کنید.

داروها را بر اساس دستورالعمل ارائه شده مصرف کنید

برخی داروهای ضد افسردگی می توانند خطر بروز افکار خودکشی ، به ویژه اگر برای نخستین بار مصرف می شوند ، را افزایش دهند . شما هرگز نباید مصرف داروهای خود را متوقف کنید یا دوز آنها را تغییر دهید ، مگر این که پزشک چنین دستوری به شما بدهد . تمایل شما به خودکشی ممکن است در صورت توقف ناگهانی مصرف داروها تشدید شود . همچنین ، ممکن است علائم ترک را تجربه کنید . اگر اثرات جانبی منفی ناشی از مصرف دارو را تجربه می کنید ، با پزشک خود درباره گزینه های دیگر صحبت کنید.

از مواد مخدر و الکل دوری کنید

طی دوران سختی و مواقعی که به چالش کشیده می شوید ، ممکن است وسوسه استفاده از مواد مخدر یا مصرف الکل در شما شکل بگیرد . اما انجام این کارها می تواند افکار خودکشی شما را تقویت کنند . در زمان ناامیدی یا هنگامی که به خودکشی فکر می کنید پرهیز از این مواد اهمیت دارد .

امیدوار باشید

مهم نیست شرایط شما چقدر بد به نظر می رسد ، به خاطر داشته باشید. که همواره روش هایی برای مقابله با مسائلی که با آنها مواجه هستید ، وجود دارند . بدون در نظر گرفتن میزان درد و ناراحتی که در حال حاضر تجربه می کنید ، همواره احتمال ادامه زندگی هنگامی که با افکار خودکشی دست به گریبان هستید ، وجود دارد . به خود زمان دهید ، امیدوار باشید و با دریافت کمک شرایطی که در آن به سر می برد را پشت سر بگذارید .

با فردی دیگر صحبت کنید

هیچ گاه نباید بار افکار خودکشی را تنهایی به دوش بکشید . کمک حرفه ای و پشتیبانی افرادی که دوستشان دارید می تواند غلبه بر هر چالشی که موجب افکار خودکشی شده است را تسهیل کند . سازمان ها و گروه های حامی بسیاری نیز وجود دارند که می توانند به شما در مقابله با افکار و تمایل به خودکشی کمک کنند . آنها می توانند این درک را در شما ایجاد کنند.

.که خودکشی راه درست برای مقابله با رویدادهای استرس‌زای زندگی نیست .

به نشانه های هشدار دهنده توجه داشته باشید

با پزشک یا درمانگر خود درباره محرک های احتمالی افکار خودکشی صحبت کنید . از این طریق نشانه های خطر را زودتر شناسایی می کنید و تصمیم گیری درباره این که چه اقداماتی را باید برای مقابله با این شرایط مد نظر قرار دهید ، نسهیل می شود . همچنین ، آشنا کردن اعضای خانواده یا دوستانتان با نشانه های هشدار دهنده مفید است و می تواند در تشخیص زمانی که به کمک نیاز دارید ، نقش داشته باشد .

 

خطر خودکشی
یک دلیل واحد درباره این که چرا فردی ممکن است به زندگی خود خاتمه دهد ، وجود ندارد . با این وجود ، برخی عوامل مشخص می توانند خطر خودکشی را افزایش دهند . افرادی که به یک اختلال سلامت روانی مبتلا هستند احتمال بیشتری دارد مرتکب خودکشی شوند . در حقیقت ، ۹۰ درصد افرادی که اقدام به خودکشی می کنند در آن زمان به یک بیماری روانی مبتلا هستند . افسردگی عامل خطرآفرین اصلی محسوب می شود.  اما بسیاری اختلالات سلامت روانی دیگر نیز می توانند در خودکشی نقش داشته باشند. که از آن جمله می توان به اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی اشاره کرد .

جدا از بیماری های روانی ، برخی عوامل خطرآفرین دیگر می توانند در شکل گیری افکار خودکشی نقش داشته باشند ، پس افکار خود کشی را جدی بگیرید و حتما برای کمک از یک روانشناس کمک بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرحواره های روانی یونگ